Reacties

Op deze pagina kunt u een aantal reacties van onze klanten bekijken.

Enkele terugkoppelingen van klanten;

+ 'Ik loop weer als een kievit'
+ 'Ik kan weer huishoudelijk werk doen zonder rustpauzes te nemen'
+ 'Er is heel veel spierspanning van me afgevallen, kan weer bewegen'
+ 'Met een goede basis weer verder'
+ 'Alles loopt weer goed in mijn leven nu ik geen pijn meer heb in mijn voeten, benen en rug' + 'Jij pakt de oorzaak van de klachten aan'
+ 'Jij behandeld en verwijst indien nodig ook door naar andere behandelaar, zodat er op meer dan 1 manier aan de klacht gewerkt word'


10 juli 2016

Mij is gevraagd om kort te vertellen wat maakt dat de behandelingen bij M. van Helvoirt zo helpend zijn voor mij.

Ik zal kort iets vertellen over de klachten waar ik al bijna twintig jaar mee loop. Al sinds mijn puberteit heb ik veel last van gewrichtsklachten, denk aan spanning op hoofd, nek, schouder klachten, heupklachten, knieklachten, zere scheenbenen, buikklachten etc.

Voor verscheidene van deze klachten heb ik onderzoeken gehad, bij de reumatoloog gelopen. Maar uit alle onderzoeken kwamen geen aanwijsbare oorzaken. Ik bezocht ook al jaren een fysio therapeute, maar ook dat zonder duurzaam resultaat.

Via via ben ik terecht gekomen bij Marianne van Helvoirt. Ik moet er een uur voor rijden maar ben op intakegesprek gegaan. Ik dacht ik probeer het nog een keer ergens anders.

Al snel nadat ik binnen was en Marianne mijn verhaal had aangehoord ging zij mijn houding en bewegingsapparaat bekijken. Zij observeerde een been en armlengte verschil. Door middel van een test beoordeelde zij dat er een mogelijke onbalans in gebit / kaken aanwezig is.
Zonder dat zij het wist, had ze de vinger op de zere plek gelegd. Ook al sinds mijn puberteit draag ik een prothese in de bovenkaak die niet goed passend is. Zij heeft mij doorgestuurd naar een specialistische tandarts in Utrecht. Daar werd bevestigd wat zij had geconstateerd. Alles wat ik de afgelopen jaren aan fysiotherapeutische behandelingen had ondergaan was te scharen onder symptoombestrijding.

Een heel traject met meerdere specialisten is inmiddels in gang gezet om de balans in het gebit te verbeteren door middel van een kaakoperatie. In september 2016 zal ik worden geopereerd.  Er worden door Marianne regelmatig mensen door verwezen voor een second opinion, meestal kan er direkt iets worden opgelost op eenvoudige wijze.

In tussentijd bezoek ik Marianne ongeveer eens per maand. Zij geeft dan een behandeling waarop zij alle spieren rekt ( verdikte, strakstaande spieren op lengte brengen ) . Hierdoor ontstaat er meer balans. Dit helpt mij om in een redelijke balans te blijven. De nekklachten zijn over het algemeen goed te accepteren. Overige gewrichtsklachten zijn gereduceerd. Ook de buikklachten zijn minder geworden. Na het herstellen van de balans in de kaken, hopen wij minder onbalans ( spierspanning ) te hebben gewonnen in het lichaam en dus ook nog vermindering van de aanwezige klachten.

Wat ik zo mooi vind aan hoe Marianne werkt is het kijken naar het totale plaatje. Het samenwerken met verschillende disciplines en niet alleen vasthouden aan je eigen vakgebied. Inmiddels loop ik ook op therapiezolen door Marianne vervaardigd ter ondersteuning en houding corrigerend. Al deze dingen bij elkaar hebben mij geholpen om op de been te blijven de afgelopen jaren.



Maart 2016

Eind 2015 ben ik bij Marianne geweest omdat ik al een paar jaar rugklachten heb. Ze gaat voor me zitten, pakt mijn polsen en constateerd binnen een paar seconden dat ik scheef sta. Nu was mij dat wel bekend, vanaf mijn jeugd is mij al gezegd dat mijn ene been korter is dan de andere.
Maar volgens Marianne hoeft het geen beenlengte verschil te zijn, maar kunnen het ook verkrampte spieren zijn. Na oprekken van verschillende spiergroepen, van beneden naar boven, bleek dat ik redelijk recht stond. Met een klein correctiezooltje stond ik helemaal recht.
Nu, een paar maand later ben ik geheel van mijn rugklachten af. Het oprekken en de zooltjes werken dus goed.
De zooltjes corrigeren tevens mijn doorgezakte voeten en zorgen voor een betere afwikkeling van de voet. Ook bleek dat ik eigenlijk te kleine schoenen droeg, die koop ik tegenwoordig dus een maatje groter en smaller. Zit net zo goed, maar geeft wel veel meer ruimte voor een goede afwikkeling.

Marianne, bedankt. Van noord- naar zuid-Nederland is even een eindje rijden, maar zeker de moeite waard. Ik kom zeker terug, voor controle van de zooltjes uiteraard, maar ook om alles nog eens te laten oprekken.

J. Haan, veendam