Behandelmethoden

Natuurgeneeskunde / voedingssupplementen

Myo Fasciale Triggerpoint Therapie vlgs. Travell en Simons
Door middel van het stretchen / rekken van spieren en spiergroepen de-activeer ik triggerpoints in de spieren. Hierdoor krijgt men een verminderde spierspanning en dus een vermindering van de pijn / klacht. De onbalans in het lichaam wordt minder en schouder- bekken- en been ( lengte ) standen kunnen hierdoor verbeteren.
Travell en Simons hebben deze methode beschreven in hun boeken; Myofascial Pain and Dysfunction part 1 - part 2.

Triggerpointcoach
Het doel is altijd om triggerpoints te de-activeren en het ontstaan ervan te verhinderen. Dat kan door meerdere behandelmethoden in te zetten en  de aanwezige storing ( en ) in het lichaam op te sporen en op te lossen.

Podoposturale Therapie - Podologie
Onze therapiezolen zorgen voor  een  correctie onder de voet, welke in het lichaam doorgevoerd word.
Het stretchen maakt de inwerking in het lichaam door de effecten van de therapiezolen sneller en gemakkelijker. Andersom wordt door de inwerking van het effect van de therapiezolen  het stretchen gemakkelijker. 
Klik hier voor meer informatie over Podoposturale Therapie of hier voor meer informatie over podologie.

NIEUW IN DE PRAKTIJK; VOETREFLEXTHERAPIE !!!!
Deze mooie behandelwijze is een holistische benadering. Stimuleert het zelfherstellend vermogen van de hele mens. Via zachte aanraking van punten en zones onder de voetzool worden de systemen in het lichaam aangezet tot optimale werking. Hierdoor ontstaat een verbetering van doorstroming in energie en gaat men zich dus energieker voelen. Aanwezige blokkades kunnen mogelijk verdwijnen. Het is een prachtige aanvulling op de andere therapievormen die ik in mijn praktijk kan toepassen.

Tijdens de intake bespreek ik samen met de cliënt de Hoofdklacht.
Van daaruit stellen we in overleg een behandelplan op, dus welke behandelmethode(n) we gaan gebruiken.

Wellness; Huidverzorging

Massages ter ontspanning van de spieren (rug, voeten, hoofd, nek, schouders )

Huidverzorging met  cosmetica produkten van Darphin .
Specialisaties: acne behandeling, electrisch ontharen, ontspanningsmassages
Meer informatie? Klik hier

Shiatsu
Betekent letterlijk 'vingerdruk'. Men behandeld drukpunten, meridianen, reflexzones dit kan op verschillende delen van het lichaam; voeten, handen, armen, rug, gezicht, hoofdhuid.
Shiatsu betekend letterlijk 'vingerdruk' . In het lichaam bevinden zich meridiaanlijnen, welke  de drukpunten met elkaar verbinden.
Door op de punten zachte druk te geven ervaart de cliënt verlichting, ontspanning, betere doorstroming - het voelt warm of tintelend bijvoorbeeld.
Druktoepassing op de punten stimuleert alle organen/ systemen in het lichaam tot een betere werking. Dat betekend betere aanvoer, betere
afvoer van stoffen in de breedste zin.

Samenwerking met andere disciplines

Tandarts
De tandarts is een zeer belangrijk onderdeel van ons multi-disciplinair team. Als geconstateerd word dat er een storing vanuit kaak / gebit
bestaat, dan volgt er een consult bij de tandarts om deze storing  deskundig te verhelpen.

Optometrist
Indien er een niet goede (samen) werking van de ogen bestaat, dan kan dit deskundig onderzocht en behandeld worden indien gewenst, door de gespecialiseerde optometrist.